Matematik

M(v) = b • v a

08. november 2008 af musti4300 (Slettet)

Jo mere vand, der løber gennem en flod, desto mere materiale hvirvles der op og transporteres. (ler, sand, grus). Mængden M af materiale, der hvirvles op (tons pr. døgn) som funktion af vandgennemstrømningen v (m³ pr sekund) kan med god tilnærmelse modelleres med en funktion af typen: M(v) = b • v a
I en bestemt flod måltes, at en vandgennemstrømning på 0.20 m³ pr sekund gav en materialetransport på 13 tons pr døgn, mens en vandgennemstrømning på 10 m³ pr sekund bevirkede en materialetransport på 7000 tons pr døgn.
a) Beregn tallene a og b, og opskriv forskriften.
 

jeg kan umuligt lave en ligning til den her.

bliver det ikke sådan: 13*10 0,20

a: er tallet a ikke: 10

b: 13

jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Isomorphician

13 = b*0,20a

7000 = b*10a

...To ligninger med to ubekendte...


Skriv et svar til: M(v) = b • v a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.