Matematik

logaritme

09. november 2008 af ibxi (Slettet)

behøver hjælp er kørt fast.

opgave 20=31,5 x 0,0887 opløftet i t      bestem t ??

Kan bare ikke se mig ud af det... har prøvet med regneregl 2 og 3 men er på spanden.

Nogen der kan hjælpe mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

20=31.5*0.0887t

20/31.5=0.0887t

ln(20/31.5)=ln(0.0887)*t

t=ln(20/31.5)/ln(0.0887)=...


Svar #2
09. november 2008 af ibxi (Slettet)

og så spørg jeg igen er In er det det samme som log ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Leja (Slettet)

Det er det ikke. ln er den naturlige logaritme med e som grundtal.

Log er 10-tals-logaritmen med 10 som grundtal


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2008 af mathon

t = ln(20/31.5)/ln(0.0887) = log(20/31.5)/log(0.0887)

da
logaritmefunktioner er proportionale

specifikt gælder:

log(x) = (1/ln(10)*ln(x), hvoraf med k = 1/ln(10)

log(x2)/log(x1) = (k*ln(x2)/(k*ln(x1))) = (ln(x2)/ln(x1))


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.