Biologi

Genetik

10. november 2008 af tk123 (Slettet)

Hej

Nogen der kunne hjælpe mig med noget biologi ?

Hvor finder vi generne? hvad er gener og hvilken funktioner har de ?

Ved kønnet befrugtning opstår der stor variation, Hvorfor er det en fordel?

Hvad er kloning?

Hvad vil det sige at Gensplejse? nævn nogen områder hvor tekniken andvendes

Ville være glad hvis nogen kunne hjælpe mig :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Arctan (Slettet)

Generne er sekvenser af DNA-baser i kromosomet. Et gen kan for eksempel indeholde information om fremstilling af et enzym, der er et protein, som indgår i nedbrydningen af fødevarer for at omsætte dem til energi.

Kønnet formering forøger den arvelige variation ved en population således at afkommet får en anden kombination af gener end forældrene. Herved får populationen en bedre mulighed for at tilpasse sig vigtige ændringer i miljøet.

Ved kloning vil en del af en organismes arveanlæg kopieres og indsættes i en anden organisme. F.eks. kan et gén fra mennesker indsættes i en bakterie med henblik på at udtrykke det menneskelige enzym, som génet koder for. Gensplejsning er når man modificerer arveanlæg - også typisk fra én organisme til en anden. Herved vil man få en ændring af arveanlægget og da en proteinsekvens er specificeret af et gen, vil der produceres modificerede proteiner. Eksempler på brug af gensplejsning ses i fx kronteknologien, ve fremstilling af syntetisk insulin ved brug af modificerede bakterier, fremstillingen af EPO i hamster celler (i æggestokken) og produktionen af fx onco-mus (cancer-mus), der kan bruges til medicinalforskning.


Svar #2
10. november 2008 af tk123 (Slettet)

Tak for svaret ^^

Hav en goddag :P


Skriv et svar til: Genetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.