Matematik

opstil en ligning så jeg finder trekantens sider udfra areal og forhold! sjov opgave.

10. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

Jeg skal finde sidelænderne i en retvinklet trekant med et areal på 9 og en hypotenuse der er 1,5 gange længere end den ene katete

jeg har valgt at stille det op som en ligning :
højde * grundlinje = areal

a * b / 1,5 = 9

men ved ikke hvad jeg skal gøre herfra? nogle som har et bud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

½ab = 9

a2 + b2 = (1,5a)2


Svar #2
10. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

kan godt se det rigtige i det første men hvad gør du i den anden ? (a2 + b2 = (1,5a)2)
og hvordan finder jeg a og b deri?


Svar #3
10. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

når ja pythagaros super!
men hvordan kommer du fra de to til at finde a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2008 af Leja (Slettet)

Du kan starte med at opstille en udtryk for den manglede katete, a.

Om denne har man at:

c2=a2+(c/1,5)2  -->  a=√(c2-(c/1,5)2)

Nu kan du indsætte dette i areal formlen,

0,5*√(c2-(c/1,5)2)*c/1,5=9.

Nu kan du så finde c. Denne bliver ca 6 (du kan selv finde den eksakte).

Nu kan du så finde b. Denne er 6/1,5 = ca 4.

Du kan du ved hjælp af pyt finde a.

a=√(6^2 - 4^2) = ca. 4,5. Du kan nu tjekke efter om det passer med arealet:

0,5*4,5*4 = 9.


Skriv et svar til: opstil en ligning så jeg finder trekantens sider udfra areal og forhold! sjov opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.