Matematik

2.Gradsligning

11. november 2008 af -GE- (Slettet)

Hej alle

Sidder lige og sveder over en 2.gradsligning.

4x - 6y = -26

10x + 8y = -42

Kan godt finde ud af normale 2. gradsligninger, hvor de to venstre sider er identiske, men har ikke lært hvad man skal gøre, når de ikke er.

Nogle der kan hjælpe? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af peter lind

Det er ikke en andengradsligning; men 2 lineære ligninger med 2 ubekendte. Gang den første ligning med 5/2 og træk den fra den anden. Det giver en ligning med en ubekendt y, som du må løse. Den fundne værdi for y sætter du ind i en af de oprindelig ligninger, hvilket giver en ligning med en ubekendt x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af mathon

...som
så bliver

I:  4x - 6y = -26
II: 10x + 8y = -42

III: -10x + 15y = 65         I ganget med -(5/2)
II: 10x + 8y = -42

...adder III og II .................


Svar #3
11. november 2008 af -GE- (Slettet)

Tak for svarene.


Skriv et svar til: 2.Gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.