Fysik

Fysikopgave

12. november 2008 af cellebelle (Slettet)

Hej sidder med en fysik opgave og der er 2 spørgsmål jeg ikke lige kan finde ud af:)

Så ville være taknemmelig hvis nogen her kunne hjælpe mig:)

De 2 spørgsmål er:

En lysbølge, som sendes gennem luften, har frekvensen 6,52 •1014 Hz. Hvilken bølgelængde har den? Hvilken farve vil du se, hvis denne lysstråle rammer dit øje?

Du er ved at bygge et teleskop og har brug for at få vendt lysstrålen, der kommer ind i teleskopet, 180° rundt. Kom med et forslag til hvordan det kan gøres. (Hvad skal du sætte ind i teleskopet?)

Håber nogen kan hjælpe mig:)

MvH Michelle:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af mathon

1)
λ = c/f

2)
indsæt et retvinklet glasprisme,
så lystrålerne er vinkelret på glasprismets hypotenuse
(tegn strålegangen)

..................................................................................

da indfaldsvinklerne ved hypotenuserne = 45° > 42°, som er grænsevinklen for fuldstændig tilbagekastning i glas, totalreflekteres strålerne med en retningsændring på 180°, men "op-ned" vendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af mathon

da indfaldsvinklerne ved hypotenuserne = 45° > 42°, som er grænsevinklen for fuldstændig tilbagekastning i glas, totalreflekteres strålerne med en retningsændring på 180°, men "op-ned" vendt

--->

da indfaldsvinklerne ved kateterne = 45° > 42°, som er grænsevinklen for fuldstændig tilbagekastning i glas, totalreflekteres strålerne med en retningsændring på 180°, men "op-ned" vendt


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.