Matematik

hjælp

12. november 2008 af kloge-aage (Slettet)

Plzz nogen der kan hjælpe .. jeg ved godt at man skal bruge pitagoras men ved ikke hvordan jeg kan skrive det som en ligning

I en retvinklet trekant er hypotenusen 12,5 meter lang og den længste katete er
2,5 meter længere en den korteste katete. Bestem kateternes længde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2008 af mathon

den korteste katete kaldes x

den længste katete er derfor x + 2,5

hypotenusen er 12,5

12,52 = x2 + (x+2,5)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har a2+b2=c2

c=hypotenusen

a og c er de to kateter. Isoler nu enten a eller b.


Svar #3
12. november 2008 af kloge-aage (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.