Matematik

vektorer

13. november 2008 af Kakaspige (Slettet)

Hej.

Mig og en veninde har lidt problemer med denne her opgave.

håbede der evt. var nogen der kunne hjælpe (:

I en plan er givet to vektorer ?a og ?b :
a=(3/2), b=(-6/1)
a) Bestem projektionen af vektor ?a på vektor ?b .


b) Bestem arealet af den trekant, som vektor ?a og vektor ?b udspænder.


c) Opstil en ligning for den linie, der i et koordinatsystem går igennem punktet med koordinaterne
(2,1) og har vektor ?a som normalvektor. (Normalvektoren er den vektor, der står vinkelret på
linien)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af mathon

a)

se vedhæftet

Vedhæftet fil:vektor_13.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af peter lind

a)Find cos af vinklen v mellem vektor a og b af a*b=|a||b|cos(v). Længden af den projekterede vektor er så |a|cos(v) . Derefter skal du benytte at projektionen peger i samme retning som b

b)Arealrét er den numeriske værdi af skalarproduktet mellem vektor a og vektor b's tværvektor. Det kan også findes af determinanten for de to vektorer

c) ligningen for en linie med normalvektoren (n1,n2) som går gennem punktet (x1,y1) er (x-x1)n1+(y-y1)*n2=0


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.