Matematik

bestem en sammenhæng??

14. november 2008 af Ege90 (Slettet)

Hej :) jeg har fået en opgave, som jeg ikke kan løse? nogen der kan hjælpe???

bestem sammenhængen mellem a og c når andengradsligningen netop har én løsning


ax2+2x+c, a≠0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Når der kun er én løsning kan du benytte at d=0.


Svar #2
14. november 2008 af Ege90 (Slettet)

at diskriminanten er lig med nul? og hverdan griber jeg det så an?

sammenhængen mellem a og c

a=hældning og c=skærring med y-aksen    hvordan en sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv diskriminanten op med den betingelse at den skal være 0 on isoler enten a eller c


Svar #4
14. november 2008 af Ege90 (Slettet)

d=b2-4ac

0=22-4*1*c

så bruger jeg solve til at finde c

c=1

hvad kan det så sige? at a og c er ens?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2008 af mathon

d = 22 - 4ac = 0

4 - 4ac = 0

1-ac = 0

ac = 1

produktet af a og c skal være lig med 1

eller

a = 1/c: a er c's reciprokværdi

c = 1/a: c er a's reciprokværdi


Skriv et svar til: bestem en sammenhæng??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.