Fysik

En porche..

17. november 2008 af Gliop (Slettet)

En porche har massen 1250 kg og kan maksimalt yde en motorkraft på 79 kJ. Det antages, at gnidningskraften Fg på bilen er 69 kJ under accelerationen.

-Hvor lang en strækning akal porchen accelerere over for at nå en hastighed på 108 km/h?

(Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave!!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af peter lind

Den er gal med enhederne. kJ er energi og ikke kraft. ellers

F=m*a, hvor F er kraften fra motoren-gnidningskraften.


Svar #2
17. november 2008 af Gliop (Slettet)

I selve opgaven, står der kJ. Jeg var også tvivl, hvorfor der stod Kj, da enheden står for energi.

Men jeg fatter ikke, hvorfor du har sagt F=m*a. Hvad står "a" for?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Kurro (Slettet)

F=M*a er newtons anden lov.

I dit tilfælde er F den resulterende kraft fra gnidningen og motoren (som sagt i #1), a er accelerationen.


Svar #4
17. november 2008 af Gliop (Slettet)

Jeg kan stadigvæk ikke finde ud af at regne det ud.


Svar #5
17. november 2008 af Gliop (Slettet)

Her har jeg mit resultat.

1250 * 0,0864 = 108 km/h

Men jeg vil gerne høre noget fra jer, om mit svar er korrekt. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2008 af peter lind

brug formlerne for en jævn voksende bevægelse v=a*t, s=½at2


Svar #7
17. november 2008 af Gliop (Slettet)

Nu er jeg overhovedet ikke med.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2008 af Kurro (Slettet)

Vi skal finde strækningen bilen bevæger sig over.

Denne hænger sammen med accelerationen a (som vi kender fra newtons anden lov) ved

s=½at2

desværre ved vi ikke hvor lang tid det tager bilen at accelerer. Heldigvis kender vi bilens sluthastighed, og denne hænger sammen med accelerationen (og tiden) ved

v=a*t

Løs nu denne for t (du kender både v og a) og indsæt t i udtrykket for s, herefter kommer resultatet af sig selv.


 


Skriv et svar til: En porche..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.