Fysik

Halveringstykkelse

17. november 2008 af LLBastholm (Slettet)

Håber i kan hjælpe mig her med en opgave som er pisse provokerende! Så simpel men så svær..:

Man ønsker at reducere en gamma-strålings intensitet til 2% ved hjælp af en bly mur, halveringstykkelsen for denne stråling er 9mm for bly.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af mathon

A(x) = Ao*e-µx

µ = ln(2)/X½ = ln(2)/9 = 0,077016
hvoraf

A(x) = Ao*e-0,077016x

0,02*Ao = Ao*e-0,077016x

0,02 = e-0,077016x

ln(0,02) = -0,077016x

x = ln(0,02)/(-0,077016) = 50,8
den nødvendige tykkelse er således 50,8 mm = 5,08 cm
 


Svar #2
17. november 2008 af LLBastholm (Slettet)

du er satme cool! nice tak! superb!


Skriv et svar til: Halveringstykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.