Matematik

Opgaver i hånden..

17. november 2008 af StudieCarlson (Slettet)

Har nogle opgave i matematik som jeg skal løse i hånden. Jeg har dog svært ved at løse dem. På forhånd tak :)

I a vil jeg umiddelbart mene at jeg skal benytte kædereglen.

a) Gør rede for, at funktionen F(x)=(x2-x)•lnx+x er samfunktion til funktionen f(x)=2x•lnx-lnx+x.

b) Om en kontinuert funktion f og et tal k oplyses, at:

Bestemt integrale 2 til 6: f(x) dx = 17 og (f(x)+k)dx = 14

Beregn k.

c) Beregn integralet:

bestemt integrale 0 til 1: 2x(x2+1)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Nogle forslag selv?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2008 af mathon

F'(x) = (2x - 1)ln(x) + (x2- x)*(1/x) + 1 = 2x*ln(x) - ln(x) + x - 1 + 1 = 2x*ln(x) - ln(x) + x
 


Svar #3
17. november 2008 af StudieCarlson (Slettet)

ups det skulle være opløftet i syv. Det er noget med at man skal sætte nul og et ind på x'ets plads.

c) Beregn integralet:

bestemt integrale 0 til 1: 2x(x2+1)7dx


Skriv et svar til: Opgaver i hånden..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.