Matematik

probelmregning

18. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

Goddag, alle sammen =) jeg har en opgave, hvor der står beregn hvor mange procent af de besøgende der kommer fra sverige. Vil bare gerne vide, hvordan jeg regner den ud. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Einsteinette (Slettet)

antallet af de besøgende fra Sverige*100/antallet af besøgende i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af Neu (Slettet)

Hvis nu vi sagde at der er 50 besøgende fra sverige ud af 100 i alt.

Så skal du bare skrive 50 : 100 • 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af c_aastrup

Hvis du har det samlede antal besøgende T og antallet af dem der er fra Sverige S, så skal du regne

S/T

Fx. 700 besøgende, 14 fra Sverige giver

14/700 = 0.02 = 2%


Svar #4
18. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

hey, du skal virkelig have tak for hjælpen =)


Svar #5
18. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

der er lige en anden ting... ;P der står ikke hvor mange besøgende der er fra sverige. Jeg har bare et cirkeldiagram hvor der er de forskellige lande på. også fylder de self, alle sammen noget. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2008 af c_aastrup

Lidt mere bøvlet. Jeg forestiller mig du har et lagkagediagram, som i figuren her

http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Piechart.svg

Hele kagen er 360o og du skal nu måle hvor stor en del der er svensk, hvis det fx er 108o så får du

108/360 = 0.3 = 30%


Svar #7
18. november 2008 af ænvvvv (Slettet)

okay, skriver lige det hele ned.

Cirkeldiagramet viser fordelingen af besøgende i Tivoli efter nationalitet.

beregn, hvor mange procent af de besøgende der kommer fra sverige.

og ja det er et lagkagediagram =) der er forskellige lande, som USA, Norge Tyskland,England, Andre


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2008 af c_aastrup

Ok, så skal du bare bruge vinkelmåleren og måle hvor stor en del der er fra Sverige.


Skriv et svar til: probelmregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.