Fysik

Brints Energiindhold

18. november 2008 af equinoxe (Slettet)

Er der  nogle her der kan fortælle mig ca hvor meget energi der er i 3 cm3 rent brint?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ud fra Einsteins masse-energi relation, E=mc2,  skal du bare finde ud af hvor meget brint der er. Find densiteten, så finder du massen ved at sige, m=rho*V, altså er der, E=rho*V*c2

Om det er hvad du er ude efter. er lidt svært at læse ud fra dit spørgsmål


Svar #2
18. november 2008 af equinoxe (Slettet)

kan man godt bare gøre det sådan?

c2 er lysets konstant, ik?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis jeg har forstået opgaven, så ja. c er lysets hastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2008 af mathon

d = p*M/(RT)        (jeg bruger d, da rho = ρ og p ligner hinanden forfærdelig meget)

hvoraf ved standardbetingelser 1 atm. og 0°C

d = p*M/(RT) = (1 atm)*(1,0079 g/mol)/((0,082058 atm*L/(mol*K))*273K) = 0,044992 g/L =

0,000044992 g/mL

...........................

ved 1 atm og 20°C

d = p*M/(RT) = (1 atm)*(1,0079 g/mol)/((0,082058 atm*L/(mol*K))*293K) = 0,041921g/L =

0,000041921 g/mL


Svar #5
18. november 2008 af equinoxe (Slettet)

cool, men svaret er g/ml, hvad er energiindholdet så?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november 2008 af mathon

som forklaret i #1


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. november 2008 af mathon

ved 1 atm og 20°C

m = V*d = (3 cm3)*(4,1921*10-5 g/cm3) = 1,25763*10-4 g = 1,25763*10-7 kg

E = m*c2 = (1,25763*10-7 kg)*(2,99792*108 m/s)2 = 1,1303*1010 J = 11,303*109 J =
11,303 GJ


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. november 2008 af mathon

E = (1,1303*1010 J)/(3,6*106 J/kWh) = 3139,72 kWh

så en 60 W pære ville kunne brænde (hvis den ellers kunne holde til det)
i
t = (1,1303*1010 J)/(60 J/s) = 1,88383*108 s = 5 år 354 dage 2 timer 42 minutter 13,333 sekunder


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. november 2008 af mathon

...eller

med nogen besparelse er årsenergiforbruget i et mindre parcelhus ca. 10.000 kWh

hydrogenens masse-energi
rækker således
til

t = (3139,72 kWh)/(10.000 kWh/år) = 0,314 = 0,31 år
dvs.

til knap 4 måneders energiforbrug


Svar #10
19. november 2008 af equinoxe (Slettet)

Seriøst?

Altså 3 cm3 brint ville kunne drive et almindeligt hus i knap 4 måneder?

teoretisk set!?


Skriv et svar til: Brints Energiindhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.