Fysik

adiabatisk kompression

18. november 2008 af nesrevig (Slettet)

Har lige et lille spørgsmål til denne opgave!

En gasmængde udsættes for en adiabatisk kompression. Volumenet komprimeres til 1/3 af sit oprindelige volumen. Derved stiger trykket fra 1,00 atm til 4,13 atm.

a) Bestem adiabateksponenten

b) Bestem de molære varmekapaciteter for gassen.

SKAL man bare antage en gas? for hvis man ikke skal, kan jeg ikke rigtigt se hvordan opgaven kan løses..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Arctan (Slettet)

Ja. Benyt at


Svar #2
18. november 2008 af nesrevig (Slettet)

Så man kan bare gøre følgende?

a) Bestem adiabateksponenten
Vi antager at gassen er Hydrogen, hvor Cmp og CmV er tabellagte.

 Og så bruger vi formlen:  adiabateksponenten = Cmp/CmV

???

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

a)
p1*V1κ= p2V2κ

V1κ/V2κ = p2/p1

(V1/V2)κ = p2/p1 som ved indsættelse
giver

(V1/((1/3)V1)κ = (4,13 atm)/(1 atm) = 4,13

3κ = 4,13

ln(3)*κ = ln(4,13)

κ = ln(4,13)/ln(3) = 1,29097
 




 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af mathon

b)
Cp = κ*Cv   og    Cp - Cv = R

κ*Cv - Cv = R

(κ-1)Cv = R

Cv = R/(κ-1)

Cp = (κ/(κ-1))*R


Skriv et svar til: adiabatisk kompression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.