Matematik

rettelse af opgaver

20. oktober 2004 af ninaolesen (Slettet)
Rettelse af opgaver, samt et par spørgsmål.
jeg skal tegen en parabel, jeg kender parablens ligning som er y= -0,5x^2-6X-16
Jeg laver et sildeben for at kunne tegne pararblen

så når f(3)=(-0,5*3)^2-(6*3)-16
f(3)=-31,75 kan det passe????

uligheden 0,5x^2-6x-16
hvordan er det nu jeg gør dette???

jeg skal finde parablens skæringspunkter i første akslen
A1: (-B-KVARTRODEN AF d/ 2a) hvad er b og d og a i dette tilfælde???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Det giver -38.5

y = -0.5*3^2-18-16

Regn potenser ud først (regnearternes hierarki).

Uligheden regner du som var det en ligning. Dermed finder du hvad x skal være lig eller mindre end.

a i en parabel er det led der ganges på x^2, b det der ganges på x, og d er givet ved d = b^2-4*a*c

Håber du fatter det, ellers må du skrive igen.

Svar #2
20. oktober 2004 af ninaolesen (Slettet)

altså uligheden

-0,5x^¨2-6x-16 stører eller = 2x+14
-0,5x^2-2X-6X=14+16
-0,5X^2-8X =30
-0,5X^2-8X-30=0
D= 8^2-4(*-0,5*-30)
d= 64-60 = 4
d>0 så x=-b+el-kvaratroden af d/2a
så x= 6 og x = 10
det sidste forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Har du tegnet parablen?

Husk at formlen lyder:

x= (-b+-kvrod(D))/2a

Du skal da heller ikke blande uligheden ind i den nederste opgave så vidt jeg forstår?

Svar #4
20. oktober 2004 af ninaolesen (Slettet)

så x er 2,5 og 1,5 hvordan skriver jeg det så i uligheden??

Skriv et svar til: rettelse af opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.