Matematik

Help

19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

HASTER HasTER
Hej allesammen, har lige en opgave jeg simpelthen ikke fatter, har prøvet at lave a'eren men får en resultat der overhovedet ikke giver mening, håber virkelig virkelig virkelig at nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig :D pllls

http://peecee.dk/upload/view/140810

a)

A=-0,15
B= 17,10
C = 720,65
d= -b-4ac
d=-17,102-4*(-0,15)*720,65
d=139,98

Toppunkt (-b/2a, kvadratrod-d/4a)
-17,10/-0,30
11,83/-0,6
52
-19.71
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Isomorphician

a)

toppunktsformlen (d = 724,8)

.....

200 = f(x)

....

differentier

....

indsæt 108 på x's plads i f'(x)

differentialkvotienten fortæller noget om vækst.


Svar #2
19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

d=724,87

Toppunkt (-b/2a, kvadratrod-d/4a)
-17,10/-0,30
26,92/-0,6
 

57
44,87

det giverjo stadi ikke mening ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af Isomorphician

(-b/2a, -D/4a) = (57, 1208)


Svar #4
19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

(57, 1208)
synes bare stadigvæk det ikke giver en mening til opgave a.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2008 af Isomorphician

Punktet (57, 1208) fortæller at indbyggertallet toppede 57 år efter år 1900, og at indbyggertallet i det år var på 1208 indbyggere.


Svar #6
19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

i b'eren ikke hvad mener du med 200 = f(x) 200 ind i x plads eller :O


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2008 af Isomorphician

200 = -0,15x2+ 17,10x + 720,65 <=>

0 = -0,15x2 + 17,10x + 520,65

Løs som almindelig andengradsligning. Kig derefter på om grafen er under 200 før eller efter de resultater du får.


Svar #8
19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

arh, jeg får en resultat på

T = (57, 1008) og det kan jo ikke rigtigt passe


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2008 af Isomorphician

Du skal finde nulpunkter, ikke toppunktet.


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.