Matematik

Differentialligninger

20. november 2008 af nej12 (Slettet)

Hej håber er nogle som hurtigt kan hjælpe mig med denne opgave,

1) En funktion f er løsning til differentialligningen

y´=2x+5-y

og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.

a) Bestem en forskrift for f.

Det jeg har svært ved er at jeg ikke ved hvilken type differentialligning det er. (Er det en lineær differentialligning af 1. orden) fordi hvad er a(x)= og hvad er b(x)=

OG hvilken punkt bruger man for at man kan finde den partikulærer løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg vil mene at a(x)=-1 og b(x)=2x+5. Det er nemmere hvis det skrive på følgende form:

y '= - y+(2x+5), hvor formen oprindeligt er:

y '=a(x)y+b(x)


Svar #2
20. november 2008 af nej12 (Slettet)

Okay det kan jeg godt se, men hvordan vil du så finde et punkt så man kan finde løsningen til differentialligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hmm, du ved at y '=1, fordi det er ligningen til hældningen i et punkt, måske kan det hjælpe dig?


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.