Fysik

Gitterligningen

20. november 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Hej :)

Jeg skal finde gitterkonstanten af disse, men jeg forstår det simpelthen ikke?

Nogle der kan hjælpe mig?
 Se bilag med skemaerne.


Svar #1
20. november 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Sinφn=n*λ/d

det er ligningen, men hvis jeg sætter mine tal ind, for f.eks. den første måling i rødt laser.

Sin23,4=1*λ/d

Så har jeg jo to ubekendte.. hvordan gør jeg det? eller skal jeg regne bølgelængden ud først?

ligningen for bølgelængden er λ= (d*sinφn) / n

Her vil jeg jo også få to ubekendte, altså d og λ..
årh, hvor jeg ikke forstår det!


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvilken laser brugte I? Hvis I da brugte sådan én?


Svar #3
20. november 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Rød i de to første skemaer, og grøn i de to sidste..


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af mathon

gitterkonstanten

d  = (1 mm)/(antal streger pr. mm)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Den røde laser har med meget stor sandsynlighed været en helium neon laser, He-Ne laser, og den har en bølgelængde på 633 nm.

Men det lader altså til at du har gitterkonstanten, d: "Gitter m. 600 str/mm" står der i en af dine felter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det lader til at du skal regne bølgelængden ud, og sammenligne med tabelværdien.


Svar #7
20. november 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Mine gitterkonstanter vil altså være
For 300 mm: 3333,33 nm
for 600 mm: 1666,66 nm

ja, det er præcis det jeg skal :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/141084


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2008 af mathon

θn = tan-1(højden over midterplet/afstand fra gitter til væg)


Skriv et svar til: Gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.