Matematik

Vilkårlig Trekant.

20. november 2008 af villylave (Slettet)

Godaften,

Opgaven lyder som følger:

I trekant ABC er M midtpunktet af BC, vinkel C = 80*, vinkel A = 40* og |BC| = 6 

Beregn |AM| og arealet af trekant AMC

Beregn |AB| og vinkel BAC

Al hjælp modtages med kyshånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af ibibib (Slettet)

|BM| = |CM| = ½·6 = 3


Svar #2
20. november 2008 af villylave (Slettet)

 Trekanten ser således ud: 

Vedhæftet fil:trekant.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2008 af mathon

beregn de to sidste sider af

b/sin(60°) = 6/sin(40°)

c/sin(80°) = 6/sin(40°)
 

|AM| = [32+b2-2*3*b*cos(80°)]0,5
 

vinkel BAC = vinkel A, så her skulle nok have stået vinkel BAM

vinkel BAM = cos-1((c2+|AM|2-32)/(2*c*|AM|))


Skriv et svar til: Vilkårlig Trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.