Matematik

Beregn diagonal i firkant

20. november 2008 af ShaneM (Slettet)

Hej igen.
så er jeg noget til den sidste opgave, og mangler en formel på, hvordan jeg kan beregne diagonalet i en firkant som ikke er et rektangel.

Firkanten er bygget op af to retvinklede trekanter og der er oplyst 3 sidelængder på 5cm, 7cm og 8cm (den sidste er ikke angivet)

Det eneste der står i min bog, om at beregne diagonalet, er vist med et eksempelt på et rektangel med formlen:

(den ene side er 6 m og den anden er 8 m)
d^2 = 6^2+8^2=36+64=100
d=10

Håber i kan hjælpe med denne sidste opgave for idag :).

Mvh Shane


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af c_aastrup

Jeg har svært ved at se det for mig. Har du en tegning?


Svar #2
20. november 2008 af ShaneM (Slettet)

Har forstået den nu ..
I den ene retvinklede trekant er angivet 2 side længder og vinklen på 90 grader.
med Pythagoras kan jeg selvfølgelig finde hypotenusen ..

kan godt mærke at jeg er ved at være træt hehe ..


Svar #3
20. november 2008 af ShaneM (Slettet)

Har vedhæftet et billede


Svar #4
20. november 2008 af ShaneM (Slettet)

det kunne jeg ikke ..

så har jeg vedhæftet et dokument istedet :D

Vedhæftet fil:mat2.doc

Svar #5
20. november 2008 af ShaneM (Slettet)

her er opgaverne til tegningen:

Bestem længden af BD og af BC.
Find arealet af firkant ABCD
Bestem størrelsen af vinklerne B og D

men jeg har regnet ud, hvordan man skal gøre :)
ellers tak hehe


Skriv et svar til: Beregn diagonal i firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.