Matematik

Skæringspunkt

21. november 2008 af kline (Slettet)

14x+7y-32=0

5x-10y+8=0

hvis der skal bestemmes skæringspunkt, er det noget med hver ligning skal ganges med en koefficent for at det ikke skal blive en masse brøker, kan ikke lige se hvilke tal det skulle værre?

Nogle der kender metoden?


Svar #1
21. november 2008 af kline (Slettet)

Det er Mat A, så ikke noget med at isolerer y osv...

Jeg skal finde en koefficent til hver ligning så jeg kan gange ligningerne igennem så skulle de gerne få samme x eller y koefficent så de bliver lettere at regne med.. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2008 af dnadan (Slettet)

14x+7y-32=0 - gang denne med 5 (eller 10)

5x-10y+8=0 - gang denne med 12 (eller 7)
 

Og benyt herefter lige store koefficienters metode.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.