Fysik

varme og energimængden

22. november 2008 af dandk (Slettet)

Hej nogle som kan hjælpe mig med de 3 opgaver her

Mvh Dan

TAK

Bestem energimængden der skal fjernes for at kondensere (fortætte) 10,0 [g] damp (Temp. 100 [oC] ).

Hvor mange grader stiger temperaturen når 200 [J] tilføres 23,8 [g) vand der er 22,0 [oC] varmt?

Bestem energimængden (i joule) der skal tilføres for at opvarme 3,40 [g] vand fra 17,0 [oC] til 24,0[oC].
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

Bestem energimængden der skal fjernes for at kondensere (fortætte) 10,0 [g] damp (Temp. 100 [oC] ).

E = (10 g)*(2260 J/g)
.......................................................................................................................

Hvor mange grader stiger temperaturen når 200 [J] tilføres 23,8 [g) vand der er 22,0 [oC] varmt?

200 J = (23,8 g)*(4,186 J/(g*C))*delta_T

delta_T = (200 J)/((23,8 g)*(4,186 J/(g*C))

T = (200 J)/((23,8 g)*(4,186 J/(g*C)) + 22°C
.......................................................................................................................

Bestem energimængden (i joule) der skal tilføres for at opvarme 3,40 [g] vand fra 17,0 [oC] til 24,0[oC].

E = (3,40 g)*(4,186 J/(g*C))*(24,0-17,0)°C


Svar #2
22. november 2008 af dandk (Slettet)

Okaj

1 opgave = 2,26x10^4

2 opgave=  24 grader

3 opgave= 99.48 J

tak for hjælpe :D

2 opgave mere

En klump is med temperaturen -21[oC] opvarmes til smeltepunktet, smeltes til vand som opvarmes til kogepunktet hvorefter det hele fordampes. I alt tilføres 13548 [J]. Bestem massen af isklumpen.

og

Hvor meget is (med temperaturen 0 [oC] ) kan man smelte med 1200 [J]= 1200-334=866 g is


En isterning med temperaturen 0 [oC], der vejer 15,0 [g], skal smeltes. Hvor meget energi skal der tilføres? 15*334=5.01x10^3

er det opgaver rigtig lavet håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af mathon

is' specifikke varmekapacitet cis = 2,0 J/(g*C°)

vands specifikke varmekapacitet cvand = 4,186 J/(g*C°)

isens smeltevarme Lis = 334 J/g

vands fordampningsvarme ved 100°C Lvand = 2260 J/g


Svar #4
23. november 2008 af dandk (Slettet)

#3 hvordan skal jeg kunne finde massen af isklumpen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2008 af mathon

...opstil energiligning...


Svar #6
23. november 2008 af dandk (Slettet)

okaj energiligning har vi ikk haft noget om....


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2008 af mathon

13548 J = m*(2 J/(g*C))*(21 C) + m*(4,186 J/(g*C))*(100 C) + m*(2260 J/g)

13548 J = m*2720,6 J/g

m = (13548 J)/(2720,6 J/g) = 4,98 g
 


Svar #8
24. november 2008 af dandk (Slettet)

tak :P


Svar #9
24. november 2008 af dandk (Slettet)

der er en opgave mere
bestem energimængden der skal tilføres for at fordampe 20,5 [g] vand der er 25,0 grader varmt.

jeg vil sige 4.18*20.5*75=6427x10^3 J

hvordan vil du finde energimængden ?


Svar #10
24. november 2008 af dandk (Slettet)

eller er det 4.18*20.5*75+2257*20.5=5.27*10^4


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2008 af mathon

                      opvarmning                            fordampning
E = (20,5 g)*(4,186 J/(g*C°))*((100-25)C)  +  (20,5 g)*(2260 J/g)


Svar #12
24. november 2008 af dandk (Slettet)

okaj TAK :D er færdig med min opgave nu


Skriv et svar til: varme og energimængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.