Matematik

trekanter

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg har en trekant ACD,

hvor vinkel A=45grader 

længeden AD = 7

længden CD = 6

Jeg skal nu bestemme længden af AC.

Jeg får den til 8,48 kan det passe..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af himsen (Slettet)

Prøv at tegn den i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af Isomorphician

Der er to løsninger.


Svar #3
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

når jeg tegner den i hånden passer det med at den giver 8,4:-)

Men hvad er den anden løsning.. troede kun den kunne have en..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2008 af Isomorphician

Vis dine udregninger


Svar #5
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

sin(A) = a/d

Sin(45) = 6/d

d*sin(45) = 6/d*d

d=6/sin(45) = 8,48


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2008 af Isomorphician

Der står ikke noget om at trekanten skulle være retvinklet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2008 af mathon

der er - som angivet i #1 _
to løsninger

da
1) vinkel A er spids
2) c*sin(A)<a<c

brug cos-relationen som 2.gradsligning

a2 = c2 + d2 - 2cd*cos(A)  hvoraf

d2 - (2c*cos(A))*d + (c2- a2) = 0
og

d2 - (2*7*cos(45°))*d + (72- 62) = 0
 


Svar #8
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg forstår ikke helt.. er det forkert det jeg har lavet..?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2008 af mathon

ja det er forkert

trekanten er jo ikke retvinklet,
som
du blev gjort opmærksom på alleredei #6
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2008 af mathon

løs nu

d2 - (7√(2))*d + 13 = 0


Svar #11
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

okay.. men hvordan løser jeg den..?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2008 af mathon

...hvordan løser man en 2.gradsligning ?...


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2008 af mathon

...hvis den nu skrives

x2 - (7√(2))*x + 13 = 0

og du husker; at
d = x       d er trekantssiden og ikke diskriminanten, som du
ved denne lejlighed kan
skrive D
 


Svar #14
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

jeg er meget i tvivl..?


Svar #15
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. november 2008 af Isomorphician

Kan du ikke huske hvordan du løser en andengradsligning, eller hvori består din tvivl?


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.