Fysik
resistor/seriekoblinger
20. oktober 2004 af
mariaklara (Slettet)
jeg har en opgave mere jeg har brug for hjælp til.....
håber ikke jeg er for meget...
hanne og kristian kobler to resistorer med resistanserne 250 ohm og 375 ohm i serie.
strømen gennem seriekoblingen er 80 mA.
så skal jeg bestemme spændingsforskellen over hver af de to resistorer.
hanne og kristian kobler derefter de samme to resistorer parallelt. strømmen gennem den mindste resistor er 30 mA.
bestem erstatningsresistansen samt strømmen gennem den største resistor.
håber ikke jeg er for meget...
hanne og kristian kobler to resistorer med resistanserne 250 ohm og 375 ohm i serie.
strømen gennem seriekoblingen er 80 mA.
så skal jeg bestemme spændingsforskellen over hver af de to resistorer.
hanne og kristian kobler derefter de samme to resistorer parallelt. strømmen gennem den mindste resistor er 30 mA.
bestem erstatningsresistansen samt strømmen gennem den største resistor.
Svar #1
20. oktober 2004 af sontas (Slettet)
Der hvor du skal bestemme spædinsforskellen(faldet)? over de to resistorer kan du vel bare bruge
U = R * I
der gælder, at
1/Rp = 1/R1 + 1/R2 for to parallelforbundede resistorer (eller flere for den sags skyld).
U = R * I
der gælder, at
1/Rp = 1/R1 + 1/R2 for to parallelforbundede resistorer (eller flere for den sags skyld).
Skriv et svar til: resistor/seriekoblinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
