Matematik

bestem M

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg har denne ligning ln(M)=1,6524-4,612*e^0,0423 t.

hvor M=vægt målt i kg og t=alder målt i døgn

a) Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og
bestem M som funktion af t.

Det første spørgsmål har jeg regnet og får til 0,336g

Men ved ikke helt hvordan jeg skal bestemme M som funktion af tiden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor er dit M i ligningen?


Svar #2
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

M = vægt målt i kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Ok. Jeg får 3.91282*10-7 kg.


Svar #4
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvordan finder du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af juventuz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

M som funktion af t er bare at opløfte begge sider til e. 

M(t)=e1.6524-4.612*e^0.0423*t.


Svar #7
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

er det så svaret eller skal jeg sætte noget ind på x's plads for at få resultatet i #3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

x'ets plads? Hvilket x?


Svar #9
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

undskyld jeg mener t's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

Du mener til a? i dokumentet har jeg indsat t=30 (har defineret t til en værdi, hvis du ser efter i dokumentet)


Svar #11
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

du har da skrevet t i "6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

#11 Det er jo opgave b


Svar #13
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

så det der står i #6 er det endelige svar til opgave b   ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

#13 Ja. Svaret til a står i #3 eller i det vedhæftede doku :-)


Svar #15
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er ikke helt med tror jeg:

er dette hvor meget den vejer efter 30 døgn? 3.91282*10-7 kg.

og hvordan har du fundet frem til det?

og hvordan bestemmes så M som en funktion af tiden?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2008 af dara.online (Slettet)

#15 juventuz har besvaret begge dine spørgsmål i denne tråd.

For at skære det ud i pap: dit første ? er besvaret i #3/5 og dit næste ? i #6


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan bedre forstå det, hvis funktionen ser således ud:

M(t)=1,6524+4,612*e0,04231t så vil kyllingen være cirka 6 kilo, når M=0 døgn og 18 kilo efter 30 døgn (cirka). Ved den funktion, du har skrevet vil kyllingens vægt falde til 0 efter omkring 18 døgn, så bonden må have glemt at fodre.


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

#17 En kylling med vægten 3.91282*10-7 kg er da godt nok også lige forsidestof for Guinness World Records!!!

Men så må #0 jo bare skrive funktionen ordentligt op. Jeg er ikke kritisk, når jeg ser på disse funktioner... mange er for det meste decideret forkerte (meget forkerte endda) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#18

Du har ret juventuz, der må være noget galt, jeg selv vejer godt 160 kilo måler en meter over skuldrene, men jeg har jo også nogle år (og kilo) på bagen. Man er ofter ude for, at det er forkert opgivne funktioner eller ligninger, der fremtiræder i spørgmålene.

 V.h.

Erik Morsing


Svar #20
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

#17 er det ikke rimelig meget at en kylling kommer op og veje 18 kg efter 30 døgn? kommer de nogensinde op og veje så meget..?


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.