Matematik

trigonometri

23. november 2008 af Cosmo (Slettet)

Hej jeg har et spørgsmål som jeg bare ikke kan huske, hvordan den skal løses.

"I en retvinklet trekant er den ene katete 30 cm lang, og summen af de to andre siders længder er 80 cm. Beregn den eksakte værdi af disse siders længder."

Hvordan er det nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

Duved at a=30, samt at summen af de to andre sider er givet ved b+c=80

solve(302+b2=c2 and b+c=80, {b, c})

b=34.375 c=45.625

Det er sent, så det blev løst med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #3
23. november 2008 af Cosmo (Slettet)

ja, jeg kan også solve :P, men det var nu mest beregningen. Kan sku ikke huske de gamle regler for det :P , men tak


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.