Matematik

Papyrus Rhind

23. november 2008 af Cosmo (Slettet)

Hvad skal man addere til 1/4+1/8+1/10+1/30+1/45 for at få 2/3. Her får jeg det til 49/360 som er 0.136 korrekt?

En anden opgave lyder: Et kvantum hvis tredjedel og fjerdedel adderes til det, bliver 2. Hvor stor er kvantummet. Prøvede at gøre som i opgave et, med at finde fælles nævner og bruge de tal jeg brugte til tæller - så gav det mig 17/12 som er 1.417, det lyder rigtigt nok, er lidt i tvivl 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Adderes til hvad? Går ud fra at du mener: x/3 +x/4 + 49/360 = 2 ?? Så skal du bare finde x af ligningen. Så resultatet er 671/210 = 3,195 med tre betydende ciffre i opgaven.


Svar #2
23. november 2008 af Cosmo (Slettet)

det er altså to forskellige opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nå ok, så løs ligningen 1/4 + 1/8 +1/10 osv =  2/3... for at få resultatet. Men jeg får også skyld for at være senil-dement, så tag det ikke alt for tungt.


Skriv et svar til: Papyrus Rhind

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.