Fysik

Hjælp til noget bølgelængde?

23. november 2008 af Biochem (Slettet)

Opgaven lyder:

En foton har bølgelængden 424 nm. Den rammer en elektron, der er bundet til et atom med en energi på 1.43eV.

- Beregn fotonens frekvens

- Beregn fotonenergien i såvel J som i eV

- Hvad er den maksimale hastighed, som elektronen kan få efter sammenstødet med fotonen?

Mit bud:

- Jeg ved at frekvensen er givet ved: v=f·λ ⇔ f=v/λ = (3,00·108 m/s)/424nm=707547,17 Hz

ellers er jeg lidt på herrens mark! :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af peter lind

Det er den korrekte måde at finde frekvensen på. Energien finde du så af energi = Plancks konstant * frekvensen. Den maksimale energi for elektronen finder du så af at denner er fotonenergien minus de 1,43 eV.


Svar #2
23. november 2008 af Biochem (Slettet)

Hmm så er fotonenergien givet ved:

E=h*f=6,63*10-34 · 707547,17 Hz= 4,70*10-28 J

i eV= 4,70*10-28 J / 1,602*10-19 =2,93*10-9 eV


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af mathon

f = c/λ

Efoton = h*f = (h*c)/λ

½*me*vmax2 = (Efoton - 1.43eV)

vmax = (2*(Efoton - 1.43eV)/me)0,5


Svar #4
23. november 2008 af Biochem (Slettet)

Så det jeg har skrevet i #2 er noget hø? :-S


Svar #5
23. november 2008 af Biochem (Slettet)

Arrgh møg bølgelængden skal angives som 424*10-9


Skriv et svar til: Hjælp til noget bølgelængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.