Matematik

Fortegnsvariation og vendetangent

23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Når man skal lave fortegnsvariation for f '' (x) og krumning hvordan definerer man så fortegnet?

x^3 -2x^2 - 4x +8

f ''(x) = 6x - 4

x = 2/3

Jeg har tastet både f(x) og f '' (x) ind på min graf lommeregner og herefter vurderet hvordan krumningen er og om f '' (x) er minus eller plus.

Men er det mon rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2008 af peter lind

Jeg formoder du skal finde om der er maksimum eller minimum for funktionen. I så fald løser du så ligningene f'(x)=0. Lad en løsning være x0. Så beregner du f''(x0). Dette giver så et tal og du kan direkte se om dette tal er positiv eller negativ.


Svar #2
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Jeg forstår det ikke.

Jeg har fundet frem til at f '' (x) = 6x-4

og at den ene rod er 2/3

Hvad er det så du mener?

2/3 er positivt, vil det så sige at for den første krumning er f(x) positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af peter lind

Nej. Du skal løse ligningen f'(x)=0. Dette er en andengradsligning, som normalt har to rødder x1 og x2. Disse rødder skal du finde. Du skal derimod IKKE løse ligningen f''(x)=0. Det du skal finde er f''(x1) = 6x1-4 og f''(x2)=6x2-4


Svar #4
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Ja rødderne bliver, x = 2 og x = -0,66667

Hvordan så?


Svar #5
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Vil det så sige at for den første krumning er f(x) negativ og for den næste positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af mathon

...til ethvert kurvepunkt kan et infinitesimalt kurvestykke tænkes erstattet af et infinitesimalt stykke af en cirkel. Kurvens konkave side vender altid ind mod den tænkte cirkels centrum...

κ = 1/r > 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2008 af peter lind

#5

Jeg gå stadig ud fra at det du vil er at undersøge om der er maksimum eller minimum. Er dette tilfælde betyder det at funktionen har lokal maksimum i 2 og lokalt minimum i -2/3


Skriv et svar til: Fortegnsvariation og vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.