Matematik

tangentplan

24. november 2008 af 171089 (Slettet)

Hej

Jeg har en tangentplan der har forskriften: z = 1y, jeg skal så vise at alle punkterne på x-aksen ligger i denne tangentplan..

Er der nogen der kan hjælpe mig med at vise det?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af mathon

planens punkter har koordinatformen (x,y,y)

punkter i planen, for hvilke det gælder, at y = 0,
har således
koordinatformen (x,0,0), hvilket er punkter på x-aksen


Svar #2
24. november 2008 af 171089 (Slettet)

hvorfor har planens punkter koordinaterne (x,y,y) og ikke (x,y,z)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af mathon

z = y


Svar #4
24. november 2008 af 171089 (Slettet)

nårh jo.. altså hvis jeg skriver (x,0,0) viser jeg så at alle punkterne på x-aksen ligger i tangentplanen?


Skriv et svar til: tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.