Matematik

monotoni 0.5x+sin(x)

25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

har et problem....

hardifferansieret udtrykket, og sat lig med 0. jeg får så resultat 2,0944, men grafen skulle gerne have flere løsninger....

er der noget som jeg ikke helt forstår...???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

f '(x) = 0,5 + cos(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2008 af Arctan (Slettet)

Det skyldes, at cos(θ) = cos(θ + 2πk), for en hvilken som helst vinkel θ og k. Så,

0.5 + cos(x) = 0

⇔ cos(x) = -0.5

⇒ x1 = arccos(-0.5) = 2.0943951

x2 = 2π - arccos(-0.5) = 4.1887902

(.............)

eller

xk = arccos(-0.5) + 2πk og xk = 2π - arccos(-0.5) + 2πk


Svar #3
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

mange tak...så forstår jeg det....


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2008 af mathon

...for

x € ]π/2;3π/2[ er cos(x) < 0
og alment
cos(xo) = cos(2π-xo)

hvoraf to løsninger i intervallet ]π/2;3π/2[
..........................................................

opgavespecifikt:
xo1 = 2,0944
og
xo2 = 2π - 2,0944 = 4,1189

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af mathon

...koblet op til #2

for x € R
gælder
ekstremapunkter kræver
f '(x) = 0,5 + cos(x) = 0
cos(x) = -0,5
dvs.
x = 2,0944 ± 2πk og k € N
og
x = 4,1189 ± 2πk og k € N


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2008 af mathon

rettelse til #5

x = 2,0944 ± 2πk og k € N
og
x = 4,1189 ± 2πk og k € N

x = 2,0944 ± 2πk og k € N0
og
x = 4,1189 ± 2πk og k € N0


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2008 af mathon

monotoniforhold:
for 2,0944 ± 2πk < x < 4,1189 ± 2πk er f '(x) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for 4,1189 ± 2πk < x < 2,0944 ± 2π(k+1) er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Skriv et svar til: monotoni 0.5x+sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.