Fysik

Kernefysik

25. november 2008 af Abdu (Slettet)

Hej

Jeg har brug for hjælp i denne opgave

På en boplads Qilakitsoq i Grønland fandt man en mumie af en dreng. Man bestemte mumiens alder ved C-14-metoden. En prøve af mumien gav 82 % af de tælletal pr.g. carbon, som man får ved tilsvarende præver af levende materialer. Bestem mumiens alder.

Hvordan går jeg lige det?

Skal jeg bruge N=N0*(1/2)^(t/t½)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

talder = (19.000 år)*log(Ao/A) = (19.000 år)*log(Ao/(0,82*Ao))


Svar #2
25. november 2008 af Abdu (Slettet)

Hvor får du 19.000 år fra ?


Svar #3
25. november 2008 af Abdu (Slettet)

Skal regneudtryyket ikke se således ud :

t = T½ / ln(2) * ln ( A0 / A(t) ->

t = 5730 / ln(2) * ln ( A0 / A(t)

Hvordan finder jeg aktiviteten ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af mathon

se udled ning af 14C-aldersbestemmelse

Vedhæftet fil:14C-aldersbestemmelse.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af mathon

talder = (19.000 år)*log(Ao/A) = (19.000 år)*log(1/0,82) = ca. 1640 år


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.