Matematik

Koordinatsæt

25. november 2008 af Bubble77 (Slettet)

I et koordinatsystem er der givet tre punkter A(10,-5) , B(12,18)  C(-5,10)

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet T for medianerne i trekant ABC - Denne opgave har jeg løst.

Men denne er straks værre:

b) Bestem koordinatsættet til det punkt P på AT, som opfylder at |AP| / |AT| = 2/3

Hvorledes skal jeg gribe denne opgave an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2008 af Kbka (Slettet)

Du har bestemt AT i opgave a, og kender derfor |AT|

|AP|=2/3*|AT|

Nu har du længden af AP og et begyndelsespunkt A og kan da finde P 


Svar #2
25. november 2008 af Bubble77 (Slettet)

Hmm.. Nu har jeg kigget på det..

Koordinatsættet til skæringspunktet T er (17/3  , 23/3)

Så er |AT| = sqr((17/3)2 + (23/3)2 = 9,53357

|AP|=2/3*|AT| = 2/3 * 9,53357 = 6,35571

Så har jeg, som du siger, længden af AP og et begyndelsespunkt A.. Men hvordan kan jeg så finde koordinatsættet til P?

Har prøvet at gange længden af AP ind i va.. Men det giver et vildt højt koordinatsæt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

opfordring:

beregning af P's koordinater

se
http://peecee.dk/upload/view/141963


Svar #4
27. november 2008 af Bubble77 (Slettet)

Jeg forstår ikke næstsidste trin..

Eller nærmere sagt.. Hoppet fra tredjesidste til næstsidste.. Hvorfor ganger man det andet led med 3?

Er det en regel, jeg åbenbart ikke kender til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af mathon

har du i folkeskolen
ikke lært at forlænge en brøk
eller
var du helt forgabt i klassens smukkeste,
da det blev gennemgået?   :-)


Svar #6
27. november 2008 af Bubble77 (Slettet)

I know, I know.. Da jeg skulle skrive det hele ned på mit papir, gik det op for mig. Og jeg skyndte mig ind på studi, for at slette min kommentar (er jo simpelthen for flovt!!) .. Men så fandt jeg ud af at man ikke kan slette sin kommentar..

Hehe.. Du skal have tusind tak for hjælpen. Du aner ikke hvor stor hjælp du har været.


Skriv et svar til: Koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.