Matematik

Tvivl på svar

25. november 2008 af Muminah (Slettet)

Hejsa

Jeg har en spørgsmål. Når vi har med en lineær funktion at gøre, og der så står: Nr x øges med 5, hvad øges L(x) med.

Vi har med en lineær funktion, så ved x vokser den med a, og ved f(x) vokser den med a * delta(x),

Siger jeg her ikke:

2 * 4 = 8 => y= 1,8

I % : (1,8 - 1) * 100 = 80 , så vokser den med 20 %? 

Hvad hvis vi har L(x) der øges med 13, hvad øges x med?


Svar #1
25. november 2008 af Muminah (Slettet)

jeg siger : 2 - 4 (2 fordi min a = 2, og 4 fordi x forøges med 4 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af mathon

delta_y = a*delta_x

(y2-y1) = a*(x2-x1)

(y2-y1) = a*(5)

......................................

13 = a*delta_x

delta_x = 13/a


Skriv et svar til: Tvivl på svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.