Fysik

Kalium i kroppen.

25. november 2008 af Agnethe1990 (Slettet)

Hej Allesammen

Jeg har haft problemer med at udregne denne opgave, og håber lidt i vil rette og guide mig til at gøre det rigtig:

En person med massen 70 kg indeholder 17 mg af den radioaktive isotop 40K.

a) Hvor mange 40K-atomer indeholder personen?

Jeg ved at molarmassen for 40K er 40 g/ mol

17*10-3/40 = 4,25*10-4

4,25*10-4*6,002*1023=2,55085*1020

Halveringstiden for 40K i personens krop er 1,28*109 år

b)

K´=ln2/T½

K=ln2/4,03661*1016

K=1,7171525710694*1017

A=K*N

A=1,7171525710694*10-17*2,55085*1020

A=4380,2

Er rimelig sikker på at jeg har lavet store fejl, håber på noget hjælp (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af bboblzs (Slettet)

Kan ikke lige umiddelbart se andre fejl end at jeg ikke ved hvordan spørgsmål b lyder, og at aktiviteten en angivet med for mange betydende cifre og så i øvrigt den totale mangel på enheder.

Det kan godt være det virker som småting men det er vigtigt at have styr på.


Svar #2
25. november 2008 af Agnethe1990 (Slettet)

spørgsmål b) hvad er aktiviteten fra 40K i personens krop?

Det lyder bare godt, skal jeg selvfølgelig nok lige rette op på :)


Skriv et svar til: Kalium i kroppen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.