Matematik

Hjælp :-( "Areal"

26. november 2008 af sira (Slettet)

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x) = √x og g(x) = √2x-6

Graferne for f og g afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal.

a) Beregn arealet af M.

b) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360º om koordinatsystemets førsteakse.

Hjælp Hjælp. Jeg er LOST :-( :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Isomorphician

Find først skæringspunktet for de to grafer.

Det er din øvre grænse for det bestemte integrale du skal finde.


Svar #2
26. november 2008 af sira (Slettet)

Når jeg har integreret de to funktioner for jeg

f(x) = √x = 0,66 · x3/2

og

g(x) = √2x-6 = 0,94 · (x - 3)3/2

Men hvordan finder jeg så skæringspunkterne og arealet?

Hjælp :-8


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Isomorphician

Det er f(x) og g(x) du skal sætte lig hinanden for at finde skæringspunktet, ikke F(x) og G(x)


Svar #4
26. november 2008 af sira (Slettet)

hvordan? .-(


Svar #5
26. november 2008 af sira (Slettet)

Jeg tror jeg kan det nu, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp :-( "Areal"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.