Matematik

Trigonometrisk ligning

26. november 2008 af Cat1986 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig, jeg sidder lige fast i en opgave og har snart knoklet med den længe.

Det drejer sig om følgende ligning:

Cos(x)=0,3

Jeg har et interval på [0;2]

Jeg har fundet ud af at, det første interval er på 1,2661, det har jeg gjodt ved at sige:

cos-1(0,3) = 72,54240

72,54240*pi/180 = 1,2661

Nu skal jeg så finde det andet interval, her vil jeg mene at det skulle være 1,8756(afrundet)

Jeg beviser lige hvorfor jeg er kommet frem til dette:

180-72,54240 = 107,458*pi/180 = 1,857550.

Jeg ved dette ikke er rigtig, men jeg kan ikke se hvordan jeg ellers skal kunne finde frem til der rigtige resultat. Jeg har prøvet en masse forskelligt, men det har heller ikke været rigtigt

Håber nogen kan hjælpe mig med at komme videre.

På forhånd tak.


Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.