Matematik

haster.

27. november 2008 af holm jensen (Slettet)

Jeg har om differentialligninger lige nu og har ikke en anelse om, hvordan man griber det an.

opgaven lyder: Bestem til differentialligningen y ' = 2y - 3^x den løsning hvis graf i punktet (2,f(2)) har en tangent som er parallel med linjen med ligning y=x+6

Er der noget hjælp at hente?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af peter lind

Gæt først på en løsning af formen k*3x. Find derefter en generel løsning til differentialligningen y'=2y. Dette kan gøres ved hjælp af separation af variable. Summen af de 2 løsninger er den fuldstndige løsning.


Skriv et svar til: haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.