Fysik

Cirkelbevægelse

27. november 2008 af Ida22 (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave for i fysik, men det er under cirkelbevægelser, og det emne skal vi ikke starte på før om 2 uger, så jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse den, da vi slet ikke har gennemgået dette endnu.

 En legetøjsflyver bevæger sig i en jævn cirkelbevægelse med radius 0.85 meter, og en omløbstid på 2,10 sekunder.

a) beregn legetøjsflyverens acceleration?

den flyver rundt i en snor, som er fast gjort til en kraftmåler(hvad er dette)

Legetøjsflyveren har massen 0.176 kg.

b) hvad viser kraftmåleren, mens legetøjsflyveren udfører cirkelbevægelsen?

håber der er nogen som vil hjælpe mig. evt med hvilke formeler jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jean

 Ad 1)

https://www.studieportalen.dk/Wiki/FysikFormelsamling.ashx#Cirkelbevaeliggelse_med_konstant_fart_7


Svar #2
27. november 2008 af Ida22 (Slettet)

Tusinden tak:)


Svar #3
27. november 2008 af Ida22 (Slettet)

Men men nu har jeg regnet hastigheden og accelerationen ud. men hvad er den der kraftmåler som der er omtalt?


Svar #4
27. november 2008 af Ida22 (Slettet)

Er den bare Fc man skal udregne? for så kan jeg sagtens:)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af mathon

a = ω2r = (2π/T)2*r = (2π/(2,10 s))2*(0,85 m) = 7,60922 m/s


Fsnor = m*a = (0.176 kg)*(7,60922 m/s2) = 1,33922 kgm/s2 = 1,33922 N


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2008 af Jean

 Tjek også udledningen her: 

https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Show.aspx?id=400&page=2


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2009 af Mazel-tov (Slettet)

#5 er det ikke Fc du har fundet dér :s


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.