Fysik

bølgelængde ?

27. november 2008 af marillos_lkd (Slettet)

En tag-antenne til TV eller FM-radio skal have en længde der er lig λ/2, hvor λ er bølglængden for det radiosignal, man ønsker at modtage.
En antenne har længden 1,50 m.

• Hvilken frekvens skal et radiosignal have for at man kan modtage det med antennen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Sådan hurtig hovedregning 200 Mhz


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af mathon

λ/2 = 1,50 m

λ = 3,0 m

f = c/λ = (2,99792*108 m/s)/(3,0 m) = 9,99308*107 1/s = 99,9308*106 Hz = 99,9308 MHz


Skriv et svar til: bølgelængde ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.