Fysik

Halveringstykkelse

27. november 2008 af Glisa (Slettet)

Hej :)

Hvordan finder man halveringstykkelsen ud fra rettes linjers hældninger? Hvilke oplysninger er nødvendige?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af mathon

I = Io*ax , 0<a<1

i et enkeltlogaritmisk koordinatsytem

log(I) = log(a)x + log(Io)    eller skrevet

Y = AX + B
hvor
A = log(a) < 0   den rette linjes hældningskoefficient

og

X½ = log(½)/log(a)


Skriv et svar til: Halveringstykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.