Matematik

2.gradsligning.

29. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

"Der er givet en andengradsligning

ax2+b2+c = 0

find diskriminanten og forklar de forskellige løsningsmuligheder for andengradsligningen.
Find toppunkt."

Men ax2+b2+c = 0 er jo den generelle formel for andengradsligninger, så hvis jeg skal finde diskriminanten, hvad skal jeg så? Jeg har jo ingen tal :S.
Og toppunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Regn med bogstaver i stedet for tal. Så finder du generelle udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du ved, hvad diskriminanten er? Indsæt dette udtryk i løsningen for andengradsligningen og de forskellige løsningsmuligheder vil præsentere sig selv.

Du kender toppunktsformlen; indsæt i denne.


Svar #3
29. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Så tællene skal bare ind i diskriminantformlen og toppunktsformlen?


Svar #4
29. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Så bogstaverne*


Svar #5
29. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Diskriminant = b2-4ac

Toppunkt;

x = -b ±√D / 2a

Er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Dit toppunkt er ikke korrekt, for det er løsningen til andengradsligningen, du har stående der. Du kender en anden formel for toppunktet.

Nu skal du blot diskutere de forskellige løsningsmuligheder.


Svar #7
29. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

en anden formel for toppunktet? Hvad er det?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Såvidt jeg husker.

Toppunktet: (x,y) = (-b/2a , -d/4a)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135561


Skriv et svar til: 2.gradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.