Matematik

1.grads og 2.grads

30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Hej :)

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan disse to lægges sammen,

5x+2x^2=?

Håber på hjælp hurtigst muligt, da jeg gerne vil videre med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: De kan ikke lægges sammen.


Svar #2
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Nåe okay, hvad gør jeg så. Kan du evt. se havd jeg har gjort forkert?

e) Løs ligningen;
g(x)=f(x) --> -x+4 = 2x^2-6x-8
-x+4-4 = 2x^2-6x+6x-8
-x+6x = 2x^2-2x^2-8-4
5x+2x^2 = -12


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Træk 12 over på den anden side af lighedstegnet og løs som en sædvanlig andengradsligning.


Svar #4
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Så den kommer til at hedde;

2x^2+5x-12

og hvad så?

jeg er virkelig dum til det her :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det kommer den ikke til at hedde. ;) Prøv lige det engang til. :)


Svar #6
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Hmm, så forstår jeg ikke helt :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvis du har: 2x^2+5x = -12

Hvad skal du så gøre med 12 for at få 0 på højre side?


Svar #8
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Så skal jeg ligge 12 til så de 12 forsvinder , men vil jeg så ikke automatisk trælle de 12 fra på den anden side også?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Du har lige sagt, at du skal lægge dem til. Så skal du også lægge dem til på den anden side. Husk på, at du skal gøre det samme på hver side, når du løser ligninger. :)


Svar #10
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

nååe ja okay, så den kommer til at hedde;

2x^2+5x+12

und dann?


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Så løses du den som du normalt løser andengradsligninger. :)


Svar #12
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Så skal jeg finde tp, np og faktorisere eller?

- ejh undskyld er virkelig en dør til det :/


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Da du har sat ligningen lig 0, skal du nødvendigvis finde nulpunkterne.


Svar #14
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Okay super - det akn jeg godt finde ud af.

er det bare det og så er nulpunkterne lig løsningsængden, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Jepper. :)


Svar #16
30. november 2008 af Bullemusen (Slettet)

Fantastisk! :D

Tusind tak for din hjælp og din tålmodighed ;)


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#16: Så ganske lidt. Nu vil jeg også i seng. :P


Skriv et svar til: 1.grads og 2.grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.