Matematik

Integrere produkt

30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Har jeg integreret rigtigt?

http://img204.imageshack.us/img204/4721/integratecorrect2ja8.gif


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af mathon

uforståeligt link


Svar #2
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

#1

Jeg har brøken helt til venstre, den skal jeg bare integrere. Og så har jeg kommet med mit bud.

Altså jeg skal integrere følgende udtryk:

f(x)=((32-x)*sin(x))/20


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

........... så regner du forkert. Brug partiel integration


Svar #4
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

#3

Så jeg har:

(32x-x^2)*sin(x) - (32x-x^2) * cos(x)

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

#4 med med f(x)=sin(x)/20 og g(x)=(x-32)/20 giver formlen ∫f(x)g(x)dx=F(x)g(x)-∫F(x)g '(x)dx dig hurtigt at integralet giver (x-32)cos(x)/20-sin(x)/20


Svar #6
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

#5

Hmm, jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

∫((32-x)*sin(x))/20dx=(32-x)*(-cos(x))/20-∫cos(x)/20dx=(x-32)cos(x)/20-sin(x)/20


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

#5 rettelse ... jeg skrev g(x) forkert, der burde have stået g(x)=(32-x)/20


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/142548


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

Tilføjelse til #9 ... husk altid at tilføje en konstant til det ubestemt integral (det glemmer jeg altid selv - fordi det IMO er underforstået når det ikke er anvendt matematik), desuden bør man bruge brøker [her med dividenten 20] hele vejen igennem sin regning, når "start-funktionen" er angivet sådan ...


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2008 af mathon

1/(20) er eksakt lig med 0,05 og langt lettere at skrive i udledningen, som så forekommer spørgeren mere overskuelig,

...så det pædagogbombastiske: "bør man bruge brøker [her med dividenden 20] hele vejen igennem sin regning, når "start-funktionen" er angivet sådan ..." er her med fordel fraveget...


Svar #12
01. december 2008 af Arvin (Slettet)

okay, tak begge to, jeg kigger på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#11 ... jeg fik faktisk en karakter lavere end jeg burde ved afgangseksamen, ved bruge decimaltal istedet for brøker .............................................. og at jeg ikke kan stave er ikke noget nyt -____- hehehe


Skriv et svar til: Integrere produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.