Matematik

Differentialregning fortolkning

01. december 2008 af trineaa (Slettet)

Jeg har lidt generelt problemer med at fortolke hvad f ' (x) egentlig betyder..

her er et eksempel..

Når lyd udbreder sig gennem luft, afhænger lydens hastighed af luftens temperatur. ved normalt tryk gælder sammenængen

F(t) = 331 • √(t+273/273)

t= temperaturen målt i ºC

f(t) = lydens hastighed målt i m/s

Spørgsmålet er så..

-  bestem F'(25) og Giv en fortolkning af dette tal..

Hvad skal man fortolke? har på fornemmelsen af det har noget med grænseværdier at gøre men er ikke sikker.. håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af ibibib (Slettet)

Når temperaturen er 25 ºC, vokser lydens hastighed med xx m/s pr. ºC.


Svar #2
01. december 2008 af trineaa (Slettet)

jamen betyder det ikke noget at formlen bliver differentieret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af Bankier (Slettet)

Se på hvad du finder når du differentierer!

Hældning som er et udtryk for ......


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/142757


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2008 af mathon

fortolkningen er jo ikke lydhastighedsændringen pr. s = lydaccelerationen, som jeg i farten fik skrevet i linket

men rettelig

lydhastighedsændringen ved 25°C er ca. 0,58 m/(s*C)

som forklaret

for længst
i #1


Skriv et svar til: Differentialregning fortolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.