Matematik

differentialligning

03. december 2008 af Zaga (Slettet)

Hej alle

Jeg har nu flere gang prøvet på min lommeregner at differentiere dette udtryk

x(t)=A*sin(w*t)+B*cos(w*t)

to gange, som så skal give

w=kvadrattod(k/m) hvor w=vinkelhastigheden og t=tau

Men det får jeg bar ikke, hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver Awcos(wt) - Bwsin(wt) differentieret 1. gang, og -Aw2sin(wt) - Bw2cos(wt) 2. gang, t er tiden


Svar #2
03. december 2008 af Zaga (Slettet)

Jamen, det giver jo ikke

w=kvadrattod(k/m)

som det skal give?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

w er en konstant, så du kan bare skifte ω ud med √k/m i den løsning, jeg har skrevet


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.