Matematik

renteformell.

03. december 2008 af KiraE (Slettet)

Bestem den ukendte størrelse når følgende er kendt:

K0 når Kn = 13000 kr, p = 5% pr. år i 3år..

Kan ikke helt finde ud af hvilken formel jeg skal bruge her..

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det er sandsynligvis simpel rente (og altså ikke en annuitet med tilbagebetaling) så er renteformlen:

Ks = Kb(1+r/100)n, hvor Ks er slutkapitalen, r er renten i %, og n er antallet af terminer. Renten tilskrives normalt årligt, så nu kan du selv sætte ind, og så skal du altid spørge dig selv, om dit resultat ser rimeligt ud, det gælde også i fysikken


Skriv et svar til: renteformell.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.