Matematik

Ret linje

03. december 2008 af Larsensk (Slettet)

Hvordan løses følgende? gerne med udregning og forklaring.

En linie går gennem punktet (x0, y0), og vi ved at y = ax + b (a er et kendt tal). Hvordan bestemmes b så ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Indsæt dit punkt i den kendte sammenhæng. ;)


Svar #2
03. december 2008 af Larsensk (Slettet)

ja men det kendte punkt (x0, y0) betyder jo bare at det er to ukendte tal der skal stå, men ens.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Du har jo skrevet, at du kender punktet. Dvs., at det også gælder:

y_0 = a*x_0 + b <=> b = y_0 - a*x_0


Svar #4
03. december 2008 af Larsensk (Slettet)

men der står jo også noget med at a er et kendt tal og hvordan jeg så finder b. er også selv kommet så langt som #3, men hvad med det her a ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #4: Du kender a - det har du lige skrevet. "a er et kendt tal".


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2008 af Bloonndii (Slettet)

a er hældningskoefficienten, altså hvor stejl grafen er. fx med en hældningskoefficient på 1 går man én ud (til højre) i koordinatsystemet og 1 ned. b er skæringen med y-aksen. :)


Skriv et svar til: Ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.