Matematik

Hjælp .. Hurry up

03. december 2008 af pendan (Slettet)

Hvordan laver man flg. opgave:

Bestem arealet af det største rektangel, der kan indskrives med radius 5.

PS. Der er også en figur m. i opg.  

Vedhæftet fil: Rektangel.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af amee23 (Slettet)

du sætter y til at være den ene katete i trekanten.

så ved du at 2x·2y= areal

Du ved at: x^2+y^2=5^2

Så kan du isolere y : y= kvadratroden af 25 - x^2

Sæt den ind i formlen:

2x· 2kvadratroden af 25-x^2

Derefter taster du det ind på cas og finder maxpunkt. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. december 2008 af Sherwood (Slettet)

Lav den selv! Så går det nok hurtigere!


Svar #3
03. december 2008 af pendan (Slettet)

Ja Amee det er lige det jeg har gjort men tak for hjælpen :) .. og efter det skal jeg så lave et sildeben ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af amee23 (Slettet)

 Hvis du ikke har en graflommeregner, så ja. Svaret giver areale = 50 og x=3,53 :)


Svar #5
03. december 2008 af pendan (Slettet)

Ok.. tak for det..  men jeg får arealet = 65,65 og x=3,53 ligesom dig . Men mit areal er forkert. .. ? :S jeg ved ikke lige hvad jeg har gjort forkert ..men du kan måske prøve at se mine beregninger:

Jeg siger allerførst :

x^2+y^2=5^2=25

kvadratroden af y^2=kvadratroden af 25-x^2

y=kvadratroden af 25-x^2

A = 2x*2y =2x^2*kvadratroden af 25-x^2 = 4x*kvadratroden af 25-x^2

A=4x*kvadratroden af 25-x^2=4*kvadratroden af x^2*kvadratroden af 25-x^2

A=4*kvadratroden af 25x^2-x^4

A'=4*(1/(2*kvadratroden af 25x^2-x^4))*(50x-4x^3)=0

A'=4*kvadratroden af 25x^2-x^4*(1/kvadratroden af 25x^2-x^4)*(50x-4x^3)=0         Understreg= de går ud med hinanden

så får jeg:

A'=4*½*(50x-4x^3)=0

A'=2*(50-4x^3)=0

A'=100x-8x^3=0

x=5*kvadratroden af 2/2 =3,53

x^2+y^2=25

3,53+y^2=25

y^2=25-3,53 =21,47

kvadratroden af y^2=kvadratroden af 21,47

y=4,63

dvs. 2y= 9,26

2x=7,06

9,26*7,06=65,65

det giver ikke 50 :s af en mærkelig grund


Skriv et svar til: Hjælp .. Hurry up

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.